KARDAMOM

Ilyet kérünk Magyarországra!

2011.08.06. 07:01 3 hozzászólás kardamom

A képen a berlini Lindner vajbolt/pékség/cukrászda/delikát áfonyás-túrós tortájának negyede látható. A sütemény 8 euróba kerül és négy személynek bőven elég. A túró pont annyira édes, hogy az áfonya megfelelően ki tudjon mellette bontakozni, a tészta a helyén van, és ami az egészben a legszebb és egyben legszomorúbb, hogy Magyarországon ugyanennyi pénzért nehezen kapunk legalább ilyen jót. 

Egyébként a Lindner mint bolt is teljesen király: Berlin minden frekventált pontján van belőle egy, reggel finom német pékárukkal, délben jobbnál jobb antipastikkal és húsokkal várják a betérőket, akik akár helyben is elfogyaszthatják az ételeket. A sajátmárkás tejtermékek, élen a sós és natúr vajjal pedig kötelező elemei egy itteni bevásárlásnak, amit egy budapesti delikátbolthoz képest pofátlanul olcsón ejthetünk meg. 

Ilyet kérünk Magyarországra!

A bejegyzés trackback címe:

https://kardamom.blog.hu/api/trackback/id/tr623129082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.08.08. 11:11:34

ez a 10*10 centis negyedkör darab 4 személynek elég !!??
Na na vicceljünk már... azért a nyugatimádatban is van egy szint, ami után már hazugság jön.
Ez a darab két embernek a kóstoló szintjén kb elég. Nem négynek. Jóreggelt.
Azért megnézném azt a magyarországi boltot meddig maradna életben aki egy ekkora sütiért 2100 forintot kérne... kb vicc kategória.

bukovics 2011.08.08. 11:33:55

@Kulics: Sehol nincs leírva, hogy a negyede elég négy embernek.

2011.08.08. 12:57:59

áá tényleg, én tévedtem, bocs.

szeretsz minket?

tudjuk, miről beszélünk

süti beállítások módosítása