KARDAMOM

Közepes alatti reggeli drágán

2011.10.19. 12:26 szólj hozzá kardamom

burgerking.jpg

Nyilván Burger Kingbe nem reggelizni jár az ember, hanem azért, hogy gyorsan megegyen egy-két nagyobb hamburgert és hozzá sült krumplit. De várjunk csak, miért ne reggelizhetne az ember a Burger Kingben, amikor nem is olyan régen teljesen beújítottak kávétéren?

Újabban Lavazza-kávékkal várja vendégeit a Burger King: a szortimentben cappuccinótól a latte macchiatón át a jegeskávéig bármit megtalálni, és az árak is teljesen rendben vannak, kicsit talán a legfőbb konkurens kávéárai alatt. Ha jó a kávé, biztos jó a reggeli is, gondoltuk. De nem lett igazunk.

A Burger Kingnél a toast nem olyan, mint amilyennek gondolnánk: a kenyér/zsemle alig van megpirítva, teljesen puha, szinte feleslegesnek érezzük a fogainkat. A sonka átlagos, a bacon szintén, a narancssárga, szétolvadt sajttól viszont kicsit viszolyogtunk, valamiért minden gyorsétterem ezt erőlteti, pedig mégcsak nem is finom. A minipalacsintáktól ezután sokat nem vártunk: édesnek édesek, de az öntetben is inkább a cukor dominált, mint a csokiíz. A narancslé oké, a kávé teljesen jó.

Egy sonkás-sajtos-baconos toast, hét darab amerikai minipalacsinta csokoládés öntettel, négy deciliter 100%-os narancslé és egy cappuccino: ezért fizettünk 1340 forintot. Az összeg ezért a reggeliért elég magas, Budapest belvárosában jobbnál jobb kávézókban ehetünk ennyiért vagy kevesebbért teljesen jó dolgokat reggelire - elég, ha csak rápillantunk az Egy nap a városban blog reggelis sorozatára.

A gond igazából nem magával a reggelivel van a Burger Kingnél - hiszen semmi izgalmasat nem várhatunk el ilyen téren egy gyorsétteremtől - hanem az ár-érték aránnyal. Nem tudjuk, hányan járnak kifejezetten reggelizni gyorsétterembe, de ha kitalálnának egy reggeli menüt/csomagot a fenti tételekkel egy ezresért mondjuk, ahogyan teszik például a nagyravágyó vagy a családi menüjeikkel - valószínűleg felvehetik a versenyt a pékségekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://kardamom.blog.hu/api/trackback/id/tr683314235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

szeretsz minket?

tudjuk, miről beszélünk

süti beállítások módosítása