KARDAMOM

Irány szamorodnit venni

2011.11.18. 18:55 szólj hozzá kardamom

Nem is tudjuk, hogyan sikerült eddig elmennünk az ősz eddigi talán legszebb borleárazása mellett, mindenesetre most pótoljuk a mulasztást. A tolcsvai Oremus borászat 2008-as édes szamorodniját most ugyanis 2100 forintért kínálja a Bortársaság. 

Nyáron, a tolcsvai bornapokon volt alkalmunk megtekinteni az Oremus szőlőfeldolgozóját, és egyúttal végigkóstoltunk több tételt is a pince boraiból. Két egyértelmű csúcspontot fedeztünk fel, és ezek nem az aszúk voltak: az egyik a tolcsvai Oremus-bolton kívül más helyeken alig kapható Tilia nevű hárslevelű, a másik pedig a fenti szamorodni volt. Most pedig már-már ajándékáron vehetjük meg ezt a nagyon jó bort, érdemes.

Persze ha már itt tartunk: még olcsóbb lett a 2010-es Weninger Pannónia cuvée (nemcsak az idén 18 éves Bortársaság, mi is újrakóstoltuk, és még mindig nagyon jó), Légli Ottó csúcsbora, a chardonnay-rizling-sauvignon blanc Chariesa 4200-ért van, és a 7700 forintos újborválogatással sem járunk rosszul: hat teljesen különböző újbort kapunk érte, mi Takler pinot noir rozéjáért tudtunk a leginkább lelkesedni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kardamom.blog.hu/api/trackback/id/tr303394695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

szeretsz minket?

tudjuk, miről beszélünk

süti beállítások módosítása