KARDAMOM

Hogyan készíts palacsintát öt perc alatt? - Koopmans Pannenkoeken, termékteszt #1

2011.06.19. 08:00 1 hozzászólás bukovics

Tegyük fel, hogy ébredés után nem tojásrántottát, nem bundáskenyeret, nem pirítóst és vajat, és pláne nem reggelimentes napot szeretnénk, hanem egy palacsintát. Ilyenkor az ember belenéz a hűtőbe, és megnézi, van-e mondjuk tojás, tej, kis szóda, liszt, ilyesmi a konyha környékén - és hacsak nem többgyermekes családanyák vagyunk, valamelyik hozzávaló általában hiányozni szokott. Van egy jó hírünk: találtunk egy olyan terméket, amivel ezt a problémát könnyedén ki lehet küszöbölni.

Igaz, el kell menni érte Hollandiába.

Mindig is teljesen nyilvánvaló volt, hogy a hollandok egészen különleges arcok. Persze most nem arra gondolok, hogy a magyar-holland focimeccs előtt nagyjából az összes narancssárga mezbe öltözött szurkoló pont a Gerbaudba ült be sörözni Budapesten (korsó sör egy ezresért), hanem ennél jóval egyszerűbb dologra, jelesül a Koopmans cég instant palacsintaporára. Nyilván nem egy hatalmas innováció, hogy egy gyártó alapport készít egy széles körben népszerű étel elkészítéséhez, de ezt a valamit mindenképpen meg akartam írni, annyira megtetszett.

Ez kívülről egy kábé huszonöt centiméter nagyságú műanyag flakon, amibe épeszű gyártók mondjuk majonézt csomagolnak vagy ketchupot. De nem, a Koopmans port tett bele, 175 grammnyit, és azt is úgy, hogy a két decis méretnek körülbelül a 25%-át töltse csak be. Abszolút jogos a kérdés, hogy minek csinálnak egy két vaníliáspudingzacskó-tömegű palacsintapornak ekkora - ráadásul műanyag - csomagolást, és ki az a hülye, aki az 1,50-2,90 eurós árért cserébe 75% levegőt vesz? Abszolút jogos a kérdés, amíg el nem olvassuk a hátoldalon található tájékoztatót, majd meglátunk egy csíkot a termék oldalán, miszerint eddig kell felönteni.

Merthogy ezt fel kell önteni. Tejjel vagy vízzel - attól függően, a tejporos vagy a tejpor nélküli verziót vesszük-e meg. Ha pedig fel van öntve a Pannenkoeken (annyira szép szó, mennyivel jobb például a német Pfannenkuchennál!), alaposan össze kell rázni, és már önthetjük is az olvasztott vajas serpenyőre. Mondjuk tapasztalataim szerint az összerázással nem mindig áll össze koherens masszává a por és a folyadék, ezért inkább kiöntöm egy edénybe az egészet, és ott keverem össze - nagy valószínűséggel persze én vagyok béna, az erős holland szingli férfiak bizonyára már egy karlóbálással finom palacsintatésztát varázsolnak. (Nem beszélve arról, hogy ha egyszer nem áll össze az egész a flakonban szép masszává, minek a nem éppen környezetbarát flakon? Na, itt találkozunk a gyártó király marketingeseivel.)

Van belőle egy csomó fajta

Hat jó vastag palacsinta jön ki egy flakonból (a csomagolásra a biztonság és a pazarlók kedvéért azt írják, négy-hat darab), vagy nyolc vékony, ki melyiket szereti. Én a termékből háromfélét próbáltam ki: két olyat, amihez tejet kell önteni, abból egyre az van írva, hogy ez az eredeti, a másikra az, hogy hatmagos, és egy olyat, amihez csak tejet kell hozzáadni. Ha azt nézzük, hogy körülbelül 400 forintért egészen egyszerűen és gyorsan tudunk palacsintát készíteni, ráadásul úgy, hogy semmilyen eredeti hozzávalóért nem kell lemennünk a boltba, ez egy abszolút király termék - ha azonban mindenünk megvan a hűtőben, felesleges pénzkidobás az egész. 

De hát mire való az a körülbelül két euró, ha nem arra, hogy ilyen és ehhez hasonló királyságokkal kísérletezzünk belőle?

A bejegyzés trackback címe:

https://kardamom.blog.hu/api/trackback/id/tr82993137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szubjektiv 2011.06.19. 15:43:55

Jópofa. A hülyéknek és lustáknak van kitalálva, mint a krumplipüré por. Nálam elég valószínűtlen, hogy tojás, liszt, tej és ásványvíz ne legyen itthon. Ezek amolyan alapdolgok. Ha ne adj isten, mégsincs, akkor nem csinálok palacsintát.

szeretsz minket?

tudjuk, miről beszélünk

süti beállítások módosítása